Vrouwelijke advocaat Buren?

Elassaiss is uw specialist in ondernemings- en privacyrecht

Onze aanpak

Bent u op zoek naar een vrouwelijke advocaat in Buren?  Dan bent u bij Advocatenkantoor Elassaiss aan het juiste adres! Advocatenkantoor Elassaiss is gespecialiseerd in ondernemings- en privacyrecht. Wij zoeken vanuit specialistische kennis met cliënten naar de voor hen meest bruikbare oplossing. Het komt namelijk vaak voor dat die niet juridisch is.

Ondernemers hebben behoefte aan een praktische aanpak. Daarom is onze dienstverlening hier dan ook op gericht. Tenzij het niet anders kan, gebruiken wij zo weinig mogelijk woorden en gewone taal. Wij realiseren ons ook dat juridische zaken voor de ondernemer vaak als noodzakelijk kwaad worden gezien. Deze leiden af van de kernactiviteit van de ondernemer: ondernemen. Wij zorgen ervoor eraan bij te dragen dat ondernemers zich zo weinig mogelijk met het juridische hoeven bezig te houden.

Door hun jarenlange ervaring kunnen de advocaten van Advocatenkantoor Elassaiss de posities van alle betrokken partijen goed inschatten. Dit leidt snel tot goede, praktische oplossingen komen.

Het team van Advocatenkantoor Elassaiss

Cathelijne Elassaiss-Schaap
Cathelijne Elassaiss-Schaap is sinds 2000 advocaat. In eerste instantie heeft zij zich volledig toegelegd op het ondernemingsrecht. Omdat dit voor ondernemers steeds belangrijker werd, heeft zij zich vervolgens ook in het privacyrecht gespecialiseerd.

Als ondernemer begrijp ik dat ondernemers behoefte hebben aan een praktische aanpak. Samen met de ondernemer ga ik op zoek naar de beste oplossing. Ik realiseer mij dat de beste oplossing vaak niet juridisch is. Mijn specialistische juridische kennis is dan ook slechts één van de middelen die worden ingezet om tot het doel te komen.

Cathelijne adviseert over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures.

Een advies is pas nuttig wanneer het begrijpelijk is voor de lezer. Cathelijne gebruikt daarom graag zo weinig mogelijk woorden en gewone taal.

Daarnaast geeft Cathelijne regelmatig interactieve cursussen, onder andere aan ondernemers en controllers. Ook geeft zij regelmatig gastlessen over ondernemen aan studenten.

Opleidingen
Bij Universiteit Leiden heeft Cathelijne de volgende opleidingen afgerond:

  • specialisatieopleiding privacyrecht van de VPR-A (de vereniging van privacyrechtadvocaten)
  • civielrecht
  • internationaal juridische opleiding
Miriam Kruitwagen-Kuijpers
Voor haar studie rechten, studeerde Miriam Kruitwagen-Kuijpers informatica. Het logisch denken dat hierbij hoort, past zij ook toe bij de behandeling van zaken. Waarom zou je iets ingewikkeld maken indien het ook eenvoudig kan? Dankzij haar achtergrond heeft Miriam vaak een andere kijk op dingen dan de meeste juristen. Dit past goed bij de ondernemers die zij bijstaat. Over het algemeen gaat hun voorkeur namelijk uit naar juridisch zo simpel en zo min mogelijk belastende oplossingen.

Het juridische is meestal niet het favoriete onderwerp van ondernemers. Kort en krachtig is meestal lang genoeg.

Haar informatica-achtergrond is één van de redenen waarom het privacyrecht Miriam aanspreekt. Hier is steeds een grote verwevenheid tussen het juridische en de ict.

Naast het werk in de traditionele advocatuur heef Miriam als inhouse advocaat bij het Centrum voor ICT van de Belastingdienst gewerkt. Ook is zij een aantal jaren in het bedrijfsleven actief geweest. Daar heeft zij onder andere ervaring opgedaan met de niet-juridische aspecten binnen organisaties en de gevolgen die juridische beslissingen op een organisatie kunnen hebben.

Opleidingen
Bij Universiteit Leiden heeft Miriam de volgende opleidingen afgerond:

  • specialisatieopleiding privacyrecht van de VPR-A (de Vereniging van Privacyrechtadvocaten)
  • civielrecht
  • informatica
Miranda Peeneman-Haisch
Miranda Peeneman-Haisch heeft jarenlange ervaring als directiesecretaresse. Ook heeft zij ruim acht jaar als adviseur dagelijkse bankzaken gewerkt bij Rabobank (West Betuwe).

Miranda is daadkrachtig en resultaatgericht. Door haar ervaring in het bedrijfs- en bankwezen is zij in staat om vragen die aan haar worden voorgelegd snel te doorgronden. Op deze manier kan zij cliënten en andere partijen zo efficiënt mogelijk van dienst zijn.

Op welke rechtsgebieden kan Elassaiss, uw vrouwelijke advocaat Buren, u te hulp staan?

Maatschappelijke betrokkenheid

Advocatenkantoor Elassaiss is een winst gedreven onderneming. Echter vinden wij het ook erg belangrijk om als kantoor terug te geven aan onze omgeving. Dit doen wij daarom op verschillende manieren. Lees hoe wij onze maatschappelijke betrokkenheid ten uitvoer brengen.

Advocatenkantoor Elassaiss gelooft in de gelijkheid van alle mensen, waar ze ook vandaan komen, hoe ze zich ook identificeren, hoe ze er ook uitzien, van wie ze ook houden en ongeacht hun levens- en/of geloofsovertuiging. 

vrouwelijke advocaat Buren

Recente artikelen

DGA en persoonlijk borg? Let op bij terugtreden!

DGA en persoonlijk borg? Let op bij terugtreden!

Regelmatig geven directeur-grootaandeelhouders (“dga’s”) persoonlijke borgstellingen af ten behoeve van een bedrijfsfinanciering. Wat gebeurt er echter wanneer de dga zijn aandelen verkoopt en/of het bestuurderschap neerlegt?  Deze borgstellingen worden vaak...

AVG en foto’s: hoe zit dat?

AVG en foto’s: hoe zit dat?

Er worden dagelijks heel wat foto’s gemaakt. Sommige zijn alleen voor eigen gebruik. Andere worden ook gedeeld. Mag je zomaar foto’s maken en hoe zit het met het delen hiervan? Hoe zit dit privacyrechtelijk (waaronder de AVG)? Een foto is zo gemaakt, zeker met een...

Neem vrijblijvend contact op

0344 – 227 030
info@elassaiss.nl

Neem vrijblijvend contact op

0344 – 227 030
info@elassaiss.nl