Maatschappelijke betrokkenheid

Wij geven graag terug aan de samenleving

Advocatenkantoor Elassaiss is een winstgedreven onderneming. Wij vinden het echter ook erg belangrijk om als kantoor terug te geven aan onze omgeving. Dit doen wij op verschillende manieren.

Steunen maatschappelijke projecten
Wij ondersteunen maatschappelijke organisaties. Soms is deze steun financieel. Bij voorkeur doen we dit echter vanuit onze expertise.

Jaarlijks kiezen wij maatschappelijke projecten uit waarvoor wij kosteloos diensten verlenen. Het afgelopen jaar hebben wij in dat kader bijvoorbeeld algemene voorwaarden en AVG-documenten (privacyrecht) voor organisaties gemaakt.
Verder zijn wij partner van ROC Rivor en verzorgen wij daar gastlessen over ondernemerschap.
Daarnaast ondersteunen wij maatschappelijke organisaties door bijvoorbeeld als bestuurder op te treden en/of daaraan secretariële ondersteuning te verlenen. Zo is Cathelijne Elassaiss onder andere bestuurslid van De Tielse Uitdaging en bieden wij secretariële ondersteuning aan de manager van deze organisatie.
Advocatenkantoor Elassaiss is één van de initiatiefnemers van de MKB Helpdesk Corona. Deze helpdesk heeft als doel mede-ondernemers kosteloos te adviseren bij vragen rondom corona en de maatregelen die in dat kader worden getroffen.

Duurzaamheid
Als dienstverlener is onze milieu-voetafdruk relatief beperkt. Maar wij geloven erin dat alle kleine beetjes helpen.
Wij streven naar een zo papierarm mogelijke praktijk. Wij printen zo weinig mogelijk (wat in onze tak van sport best een uitdaging is). Is printen echt nodig? Tenzij dat echt niet anders kan, doen wij dat dubbelzijdig. Verder kopen wij een deel van onze boeken digitaal.
Ook kopen wij zo duurzaam mogelijke producten (o.a. fair trade en energiezuinig). Zo hebben wij onder andere fair trade suiker en serveren wij chocolade van Tony Chocolonely (die strijdt voor slaafvrije chocolade) aan onze gasten. De hulzen van onze pennen zijn biologisch afbreekbaar.
Producten die wij kopen, halen wij zoveel mogelijk bij bedrijven in onze regio. Verder kiezen wij – indien mogelijk – voor bedrijven met een actief mvo-beleid.

Uiteraard scheiden wij zoveel mogelijk afval en bieden alles waarvan dat mogelijk is ter recycling aan.

Wij moeten heel wat kilometers afleggen. Wij rijden zoveel mogelijk op elektriciteit. Indien reizen niet anders dan per vliegtuig kan, dan zorgen wij uiteraard voor CO2-compensatie.

Neem vrijblijvend contact op

0344 – 227 030
info@elassaiss.nl

Neem vrijblijvend contact op

0344 – 227 030
info@elassaiss.nl